Manisa'da 'Cami Şehir Ve Medeniyet' Konferansı

Manisa İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında "Cami Şehir ve Medeniyet" konulu konferansı düzenledi.

İl Müftülüğü, Şehzadeler ve Yunusemre Müftülüğü işbirliğiyle Şehzadeler Belediyesi Bedesteni’nde düzenlenen program, Türkiye Hafızlık Yarışması birincisi ve Akhisar Hilaliye Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız İbrahim Onavcı’nın Kur’an Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Akyol, bu kavramların birbirinden ayrılmaz kavramlar olduğunu kaydetti.

Bunlardan birinin çıkarıldığı takdirde bütünlüğün bozulacağını belirten Akyol, "Cami, şehir ve medeniyet ilişkisi düşünüldüğünde hem felsefi, hem sosyolojik, hem dini, hem de tarihi boyutlarının olduğu görülmektedir." dedi.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ise, Camiler ve Din Görevliler Haftası’nda her yıl farklı konuların ele alındığını belirterek, şöyle konuştu:

"Önceki yıllarda Cami ve Kitap, Cami ve Çocuk, Camii ve Gençlik ile Camii ve Kadın gibi konular ele alınmıştı. Bu yılın konusu 'Cami Şehir ve Medeniyet' olarak belirlendi. Konuyla ilgili birçok etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kavramlar arasındaki ilgi, bağ ele alınıyor. Müslümanlar olarak bu kavramlarla ilgili bağımızı güçlü tutmalıyız."

Konferansa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve din görevlileri katıldı.

Kaynak: AA