Malatya Valisi Kaban'dan Vakıflara Ziyaret

Malatya Valisi Ali Kaban, kentte faaliyet gösteren kuruluş ve vakıflara iade-i ziyarette bulunarak, faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Valli Kaban, ilk olarak Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezini (BİLSAM) ziyaret etti.

BİLSAM'da konuşan Kaban, şehirlerin, ülkelerin kalkınmasında kamu, özel sektör ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği ve yardımlaşmanın önemli olduğunu belirterek, BİLSAM üyeleriyle kentin bazı sorunları ile ilgili olarak da görüş alışverişinde bulundu.

Ensar Vakfı Malatya Şubesini de ziyaret eden Kaban, Şube Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Polat ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Daha sonra Birlik Vakfı Malatya Şubesi'ne geçen Kaban'ı, Şube Başkanı Sadi Ergül ve üyeler klarşıladı.

Niyazi-i Mısri Kültür Vakfı'na da ziyarette bulunan Vali Kaban, Vakıf Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baysar ve üyelerle bir sohbet etti.

Baysar, gençlerin eğitim ve öğrenim imkanlarına ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla burs, barınma, kurs ve diğer sosyal imkanlarını temin etmeye gayret gösterdiklerine değinerek, gençlerin entellektüel yapısını güçlendirmek amacıyla sempozyumlar ve eğitim programları düzenlediklerini bildirdi.

Kaban, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Malatya Şubesini de ziyaret ederek, vakıf yöneticilerinden faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA