Köyceğiz'de 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bir binbaşının ayağından yaralandığı çatışmada, 2 teröristin daha aranmasına devam ediliyor.

Köyceğiz'de 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Edinilen bilgiye göre; bir grup teröristin Muğla bölgesine geldiği yönünde alınan istihbaratı değerlendiren güvenlik güçlerinin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında dün Seydikemer ilçesinde aranan 4 PKK üyesi terörist ile onlara yardım eden 3 şüpheli yakalanmıştı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jıpkın Komando Bölüğünün ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar dün akşam saatlerinden itibaren Dalaman ve Köyceğiz bölgesinde yoğunlaştırıldı. Devam eden arama tarama faaliyetleri sırasında öğle saatlerinde 7 kişi oldukları belirlenen terörist grup ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 5 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Çatışmada ayağından hafif şekilde yaralanan binbaşı, helikopterle Dalaman Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Kaçan 2 teröristin yakalanması için operasyonlar sürüyor.
Kaynak: İHA