Köy Okulu Öğrencileri İlk Defa Nemrut Krater Gölü'nü Gezdi

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyündeki öğrenciler, öğretmenlerinin kendi imkanlarıyla düzenlediği kültür gezisi sayesinde ilk defa bir doğa harikası olan Nemrut Krater Gölü’nü gezme fırsatı buldu.

Köy Okulu Öğrencileri İlk Defa Nemrut Krater Gölü'nü Gezdi
Yoncabaşı İlkokulu ve Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu kendi imkanlarıyla okulun 5’inci sınıf öğrencileri için bir gezi programı düzenledi.

Gezi programı kapsamında öğrenciler Nemrut Krater Gölü ve Bitlis il merkezindeki tarihi ve turistik mekanları gezme imkanı buldu. Düzenlenen gezi programıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yoncabaşı İlkokulu ve Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu, köyden hiç çıkamamış olan öğrenciler için bir kültür düzenlediklerini söyledi.

Gezi programı sayesinde öğrencilerin verimli bir gezi geçirdiklerini ifade eden Kulu, “Okulumuzun 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfların sosyal bilgiler öğretmeniyim. Bu çocuklarımız ilkokulu bitirip ortaokula başladı ve şehir merkezlerini hiç görmeyen öğrencilerimizdir. Aynı zamanda ilimiz ve ilçelerimiz çok zengin bir tarihe ve kültüre sahiptir. Bundan dolayı öğrencilerimiz için böyle bir gezi düzenledik ve velilerinin izniyle 12 öğrencimiz katıldı.

İlk kez şehir merkezine gelen bu çocuklarımız aynı zamanda doğa harikası olan Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü’nü görme imkanına sahip oldu. Ardından il merkezindeki tarihi mirasları ziyaret ettik” diye konuştu.

Kaynak: İHA