Kızılhaç Suriye'de Artan Şiddet Konusunda Endişeli

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Rakka, Deyrizor, İdlib, Halep, Hama ve Şam'da artan şiddet ve sivil kayıplardan endişe duyduğunu bildirdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yılın en şiddetli çatışmalarının yaşandığını ve yüzlerce sivilin öldürülmesi ile hastane ve okulların harap edilmesinden endişe duyduklarını duyurdu.

ICRC'den yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin geçen yıl sonu Halep'in doğusuna gerçekleştirdiği saldırılardan sonraki en şiddetli saldırıların son dönemde yaşandığı vurgulandı.

Açıklamada, sivillere yönelik şiddetin Rakka, Deyrizor'un yanı sıra çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib, Halep'in batı kırsalı, Hama kırsalı ve Doğu Guta'da da devam ettiğinin altı çizildi.

Son 10 günde 10 civarında hastanenin saldırılarda zarar gördüğü aktarılan açıklamada, yüz binlerce sivilin en temel sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, yüzlerce sivilin öldürülmesi, hastane ve okulların harap edilmesinden ICRC'nin endişe duyduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, ICRC Suriye Temsilcisi Marianne Gasser'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Meslektaşlarımız, Deyrizor'dan kaçan 13 kişilik bir ailenin 10 üyesinin hava saldırıları ve yol boyunca döşenen patlayıcı maddelerden dolayı hayatını kaybettiği gibi korkunç olayları rapor etti."

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) yayımladığı raporunda, Suriye'de çatışan tarafların saldırılarında eylül ayı içinde 200'ü çocuk, 144'ü kadın en az 912 sivilin öldüğünü açıklamıştı.
Kaynak: AA