İstanbul 'En Lezzetli Festivale' Ev Sahipliği Yapacak

TAFED ve Dünya Aşçılar Birliğince 'Ye, iç, eğlen' sloganıyla İstanbul'da düzenlenen gastronomi festivali yarın başlayacak 'Gastronomica Fest' adıyla üç gün sürecek festivalde, usta şeflerin gösterilerinden yöresel lezzet sunumlarına, yemek yapım atölyelerinden yemek yarışmalarına kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek TAFED Başkanı Açıköz: 'Geleneksel hale getirmeyi planladığımız organizasyonun, birkaç yıl içerisinde dünyanın sayılı gastronomi festivallerinden biri olacağına inanıyorum'.

ÖZCAN YILDIRIM - İstanbul, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Dünya Aşçılar Birliğince (WACS) düzenlenen gastronomi festivaline ev sahipliği yapacak. "Gastronomica Fest" adıyla yarın başlayacak festivalde çeşitli etkinlikler katılımcılara sunulacak.

TAFED Başkanı ve Executive Şef Zeki Açıköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gastronomiye ilginin her geçen gün arttığını, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfaklarından biri olduğuna dikkati çeken Açıköz, TAFED olarak bu zenginliği her platformda yansıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Açıköz, bu kapsamda daha önce "Chef8" adıyla aşçıların yöresel yemekler yaptığı yarışma düzenlediklerini, yeni organizasyonlarına "Gastronomica Fest" adını verdiklerini bildirdi.

- "Festivalin konuğu 'Antep mutfağı' olacak"

Açıköz, Dünya Aşçılar Birliği ile İstanbul'da "Ye, iç, eğlen" sloganıyla düzenleyecekleri "Gastronomica Fest"in, Küçükçiftlik Park'ta yarın başlayıp, 8 Ekim Pazar günü sona ereceğini söyledi.

Festival kapsamında yemek yapım atölyeleri ve yemek yarışmalarının düzenleneceğini, usta şeflerin gösteriler yapacağını, tadım stantlarının kurulacağını ve yöresel lezzetlere yer verileceğini dile getiren Açıköz, organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz festivalimiz üç gün sürecek. Festivalde, Cüneyt Asan etin kesimi ve pişirilmesiyle ilgili gösteri yapacak, Refika Birgül yemek yarışması düzenleyecek, ödüllü şef Hazer Amani İngiliz mutfağının geleneksel pazar günü ziyafeti 'Sunday Roast' konsepti ile özel bir tadım yaptıracak. Dünyanın birçok ülkesinde sayısız madalyalar kazanan TAFED Aşçılar Milli Takımı da organizasyona renk katacak. Her yıl ülkemizden gastronomi açısından zengin bir şehrinin ağırlanacağı festivalde, bu yılki konuğumuz Gaziantep olacak."

Açıköz, organizasyonun, gastronominin profesyonelleri ile gastronomiye ilgi duyanları buluşturacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dünya Aşçılar Birliğinin de düzenleyicisi olduğu Gastronomica Fest, hem içeriği hem de kapsamı bakımında önemli bir organizasyon olacak. Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlayacak ve Türk aşçılarının motivasyonunu yükseltecek olan etkinlik, İstanbul'un önemli bir gastronomi kenti olduğu özelliğini de perçinleyecek. Bu özelliklerini dikkate aldığımızda geleneksel hale getirmeyi planladığımız organizasyonun, birkaç yıl içerisinde dünyanın sayılı gastronomi festivallerinden biri olacağına inanıyorum."
Kaynak: AA