GÜNDEM / 5 Ekim 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/19.30/13.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Aydın Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Arakanlı Müslümanların durumuna dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "Ölüme Sürgün" başlıklı organizasyonda kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul / 13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güney Afrika Cumhuriyeti Temel Eğitim Bakanı Angie Motshekga ile Ticaret ve Sanayi Bakanı Rob Davies'le görüşmesinin ardından Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki Karma Ekonomik Komisyonu heyetler arası toplantısına katılacak.

(Pretoria) (Fotoğraflı)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari'de şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Abdil Kılınç'ın Bolvadin ilçesinde düzenlenecek cenaze merasimine iştirak edecek.

(Afyonkarahisar/12.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- İçişleri Komisyonunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yürütme Kurulunun Özel Oturumu'nda konuşacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova’yla görüşecek, Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’la bir araya gelecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun yansımaları izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İspanya'nın Katalonya bölgesindeki yasa dışı referandum sonrası gelişmeler takip ediliyor.

(Barselona/Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Koçkarov ile Turizm Kalkınması Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abdulhakimov'un da yer aldığı heyetle görüşecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanlığının daveti üzerine Türkiye'ye gelen Hindistanlı oyuncu Aamir Khan, Kristal Elma etkinlikleri kapsamında Uniq Hall'de konuşma yapacak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelecek.

(İstanbul/13.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Yeni Eskişehir Stadı'nda İzlanda ile oynanacak Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Takım, son çalışmasını Yeni Eskişehir Stadı'nda yapacak.

(Eskişehir/18.15/18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- İzlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, karşılaşmayla ilgili Yeni Eskişehir Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- İzlanda, Yeni Eskişehir Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

(Eskişehir/11.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Futbolda Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde C, E ve F gruplarında 9 maç oynanacak.

3- Geçen sezon FIBA Avrupa Kupası'nı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi şampiyonu Rus temsilcisi Dinamo Kursk'la Süper Kupa'da karşılaşacak.

(Kursk/19.00)

4- Ümit Milli Futbol Takımı, 2019 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup ikinci maçında Kıbrıs Rum Kesimi ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Larnaka/17.00)

ÖZEL HABER

1- Güvenlik güçlerine İHA takviyesi

- NATO'nun en büyük ikinci ordusu olma özelliğini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri, envanterine giren yerli insansız hava araçlarıyla hem gücünü hem de yurt içi ve dışında terörle mücadeledeki etkinliğini artırdı

- TSK, taktik ve operatif sınıfta gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeydeki İHA'ları sayesinde, belirlediği terör örgütüne ait hedefleri hem savaş uçakları hem de silahlı İHA'larıyla imha ediyor

- Son 9 ayda İHA ve İKU destekli 562 operasyonda, yurt içinde 986, sınır ötesinde 867 olmak üzere toplam bin 853 terörist etkisiz hale getirildi

- Terörle mücadeleyi aralıksız sürdüren güvenlik güçlerine, gelecek dönemde taktik ve operatif sınıfta toplam 162 İHA'nın teslim edilmesi planlanıyor

(Sarp Özer/Sinan Uslu-Ankara)

2- Konut satışında 1,5 milyon hedefi

- İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır:

- "Gerek uluslararası kuruluşlar gerekse ülkemizdeki ekonomik belirleyici unsurlar büyüme artış oranını yüzde 6'ya kadar artırdılar. Eğer ekonomideki hareketlilik bu paralelde devam ederse konut satışlarında da artış gerçekleşecektir"

- "Konut satışlarında geçen yıla oranla yüzde 10'luk artış sağlarız. Geçen yıl 1 milyon 341 bin 453 konut satışı gerçekleşmişti, bu yıl konut satışında 1,5 milyonu yakalayabiliriz"

(Sinan Balcıkoca / Bursa)

3- "Türkiye ile İran yerel parayla enerji ticareti yapabilir"

- Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu Genel Sekreteri Seyid Muhammed Adeli:

- "Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkilerde yerel para biriminin kullanılacak olması, iki ülke arasındaki enerji ticaretinde de uygulanabilir"

- "Yaptırımlar ve politik gelişmeler, ülkelerin serbest ticaretini kısıtlıyor. Bu durum da yerel para kullanımına yönelik isteği arttırıyor”

(Emre Gürkan Abay/Murat Temizer - Moskova)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA