Gazze'deki Su Sıkıntısı

Filistin Sular İdaresi Başkanı Guneym: 'Gazze'deki su sorununun çözülmesi önceliklerimiz arasında, su arıtma tesisi inşaatı da stratejik bir seçenek'.

Filistin Sular İdaresi Başkanı Mazin Guneym, Gazze'deki su sorununun çözülmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Gazze'de Merkez Su Arıtma Tesisi'nde inceleme yapan Guneym, "Gazze'deki su sorununun çözülmesi önceliklerimiz arasında, su arıtma tesisi inşatı da stratejik bir seçenek." dedi.

Guneym, Gazze'de içme suyunun miktarı ve kalitesini artıracak, su sıkıntısını çözmeye katkı sağlayacak yarım milyar dolarlık su projesinin hayata geçirilebilmesi için çalıştıklarını ve bu amaçla yetkili kurumlarla koordinasyon sağlandığını kaydetti.

Gazze'de, elektrik krizinin neden olduğu temiz içme suyuna erişim sıkıntısı her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletler (BM) geçen temmuz ayında yaptığı açıklamada, Gazze'deki yer altı suyu kaynaklarının gerekli önlemler alınmadığı takdirde 2020 yılında tükeneceğini duyurmuştu.
Kaynak: AA