Gazetecinin Silahla Gasbedilmesine İlişkin Davada Karar

Oyuncu Tuba Büyüküstün ile işletmeci Umut Evirgen'i görüntüleyen gazeteci İsmail Bayrak'ın fotoğraf makinesinin silah zoruyla gasbedildiği iddiasıyla açılan dava karara bağlandı Sanıklar işletmeci Umut Evirgen ile Ahmet Fatih Baltacı'nın beraatine, Doğan Akbaş'ın ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Gazeteci İsmail Bayrak'ın fotoğraf makinesinin silah tehdidiyle gasbedildiği iddiasına ilişkin açılan davada, sanıklar işletmeci Umut Evirgen ile Ahmet Fatih Baltacı'nın beraatine, Doğan Akbaş'ın ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Oyuncu Tuba Büyüküstün ile işletmeci Umut Evirgen'i görüntüleyen gazeteci İsmail Bayrak'ın fotoğraf makinesinin silah zoruyla gasbedildiği iddiasına ilişkin açılan dava, karara bağlandı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Ahmet Fatih Baltacı ve Doğan Akbaş ile müşteki İsmail Bayrak katıldı. Sanık Umut Evirgen ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada oyuncu Tuba Büyüküstün tanık olarak dinlendi. Büyüküstün, sanıklardan Umut Evirgen'in arkadaşı olduğunu belirterek, ''Olay günü kahvaltı yapıyorduk. Kahvaltı yaptıktan sonra evime gittim. Evimde basından böyle bir olay olduğunu duydum. Hatta daha sonra Umut'u aradım o da şaşkındı. Olaydan haberi yoktu.'' dedi.

Büyüküstün, mekanda oturdukları sırada sanık Evirgen'in hep yanında olduğunu, bu sırada herhangi bir kimsenin fotoğraflarını çektiğini farketmediğini, ayrıca diğer sanıkları da bulundukları yerde görmediğini söyledi.

Tanık ifadelerinin ardından sanıklara ve avukatlara son savunmaları soruldu. Duruşmaya katılan sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme, sanıklar Umut Evirgen ve Ahmet Fatih Baltacı'nın, yüklenen suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi. Doğan Akbaş hakkında, ''nitekli yağma'' suçundan dava açıldığı ancak toplanan deliller ışığında sanığın eyleminin ''silahla tehdit'' kapsamında kaldığını belirten mahkeme, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Heyet, sanığın sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine vararak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

-Olayın geçmişi

Sarıyer'de oyuncu Tuba Büyüküstün ile Umut Evirgen'i görüntüleyen gazeteci İsmail Bayrak'ın içinde bulunduğu arabanın önünün Evirgen'in korumaları olduğu iddia edilen iki kişi tarafından kesildiği ve fotoğraf makinesinin silah zoruyla gasbedildiği öne sürülmüştü. Olayın ardından Sarıyer Emniyet Müdürlüğüne giden Bayrak, fotoğraf makinesini silah zoruyla aldıklarını iddia ettiği kişilerden şikayetçi olmuş, işletmeci Umut Evirgen'in de aralarında yer aldığı 3 kişinin tutuklanmasına karar verilmişti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, işletmeci Evirgen ve iki korumasının "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri istenmişti. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmada savunmaları alınan 3 sanığın da tahliyesine karar vermişti.
Kaynak: AA