Erzincan'da 6 'İş Takip Şirketi'ne Suç Duyurusu

Baro Başkanı Aktürk: 'Vatandaşlarımızın haklarını koruyarak, meslektaşlarımızın yetkilerinin gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz' 'Tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacaktır'.

Erzincan Barosunca, sigorta aracılık hizmetleri, hasar takip merkezi adı altında faaliyet göstererek vatandaşların mağduriyetine yol açtıkları iddiasıyla kentteki 6 iş takip şirketi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, düzenlediği basın toplantısında, avukatların yetkilerini gasbederek, vatandaşların mağduriyetine yol açtığı gerekçesiyle sigorta aracılık hizmetleri, hasar takip merkezi isimleriyle faaliyet gösteren yerlere yönelik şikayetlerin artması üzerine çalışma başlattıklarını belirtti.

Çalışmanın sonucunda bu şekilde faaliyet yürüten 6 iş takip şirketi hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Aktürk, şöyle konuştu:

"Son yıllarda özellikle trafik kazalarındaki zararın ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemleri, bazı kimseler tarafından büyük bir rant olarak görülmüş, bu alanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılıp avukatlık yetkileri gasbedilerek büyük bir sektör oluşturulmuştur. Baromuzca böyle bir konuda çalışma yapmamızın amacı, yetkili olmayan kişilerce yürütülen bu faaliyetlerin nasıl yürütüldüğünü, vatandaşların ne gibi hak kayıplarına uğratıldıklarını ortaya koyabilmek ve vatandaşlar ile meslektaşlarından gelen bilgi ve belgelerle bu tür faaliyetlerde bulunan kişi ve şirketlerle hukuk zemininde mücadele etmektir."

Vatandaşlardan trafik kazası ve sigorta sorunlarında aracılara güvenmemesini isteyen Aktürk, bu tür konularda yanlızca avukata danışılması gerektiğini söyledi.

Yasal olmayan yollarla vatandaşlara gelip avukatların yetksini gasbetmeye çalışan, mağduriyete yol açan bazı sigorta şirketleri ve aracı kuruluşların üzerinde denetim ve takip yapılacağını vurgulayan Aktürk, "Vatandaşlarımızın haklarını koruyarak, meslektaşlarımızın yetki̇leri̇ni̇n gasbdilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu şekilde tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacaktır." dedi.
Kaynak: AA