Elazığ'da Aşure Günü Etkinliği

Elazığ’da ‘Muharrem Ayı ve Aşure Günü etkinliği’ düzenlendi.

Elazığ'da Aşure Günü Etkinliği
Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 nolu şubesi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Fırat Üniversitesi yerleşkesinde aşure dağıtıldı. Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan dualarla başladı.

Muharrem ayının diğer zaman dilimlerinden farklı olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 Nolu Şube Başkanı Haluk Aras, “Peygamber efendimiz muharrem ayını Allah’ın ayı diye zikretmiştir. ’Her kim aşure gününde ailesi ve yakınlarına ikramda bulunursa, Allah da senenin tamamında onun rızkını, bereketini geniş tutar’ diye buyurmuştur. Hürmete layık anlamına gelen muharrem ayında gerek İslamiyet öncesi, gerek İslamiyet sonrası dini, sosyal ve tarihi açıdan değişik olaylar yaşanmıştır. Ancak birde bizleri hüzünlendiren kerbela olayı yaşanmıştır. Bu yönüyle Muharrem ayı bizler için ne yazık ki matem ayıdır. Ne yazık ki bugün İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadığı birçok yerde ümmetin kanı akıyor her yer kerbela olmuş ve gönül coğrafyamıza hüzün hakim olmuştur” dedi.

Yapılan dua ve açıklamaların ardından, etkinlik aşure dağıtımıyla sona erdi.

Etkinliğe Elazığ Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Suphi Döner, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA