EFORT'un Gezici Fellowship Programının İlk Etabı Bezmialem'de Gerçekleşti

Avrupa’da Ortopedi ve Travmatoloji alanında bilimsel faaliyet ve eğitim programlarını organize eden “Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Birliği (EFORT)”, Gezici Fellowship 2017 Sonbahar Programı için merkez olarak Türkiye’yi seçti.

EFORT'un Gezici Fellowship Programının İlk Etabı Bezmialem'de Gerçekleşti
Fellowship Programı’nın ilk basamağını Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleştiren 10 kıdemli asistanın bundan sonraki durağı İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı oldu. Acıbadem Üniversitesi’ndeki kadavra eğitim organizasyonu ile birlikte program çerçevesinde Ankara’ya geçecek olan kıdemli asistanlar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda eğitim faaliyetlerine devam edecek.

9 ülkeden 10 kıdemli asistanın katıldığı Fellowship Programı ilk olarak Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde başladı.

Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Tuncay ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 4 özellikli ameliyatı gözlemleyen ve güncel ortopedi konularında tecrübelerin de aktarıldığı 10 kursiyer bilgilerini ve deneyimlerini arttırma fırsatı yakaladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, “Fellowship Programı”nın uygulanacağı üniversiteler seçilirken eğitim seviyesi, teknolojik imkanları ve akademik kadrosu gibi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kriterler açısından yetkin olan Bezmialem’in Fellowship Programı için seçilmiş olmasından ve 10 kıdemli asistanı ağırlamaktan dolayı gurur duyduk. Bu sayede ülkemizi ve üniversitemizi tanıtma fırsatı bulduk. Hekimler, üniversitemizden ayrılırken çok mutlu ve memnun olduklarını belirttiler. Program çerçevesinde Bezmialem’den bilimsellik adına çok şey öğrendiklerini, Bezmialem’in sağlık hizmeti seviyesi ve bilimsel seviyesi kalitesi açısından çok yüksek olduğunu söylediler” dedi.

Kaynak: İHA