Dünya Oryantiring Günü Maskotu 'Wody' Kastamonu'da

24 Mayıs Dünya Oryantiring Günü'nde aynı anda en fazla kişiyle oryantiring yapılan illerden biri olan Kastamonu'ya, "Wody" adı verilen Dünya Oryantiring Günü maskotu gönderildi.

Dünya Oryantiring Günü'nde, aynı anda 86 bin kişinin oryantiring yaptığı Türkiye, dünya genelinde en fazla oryantiring yapılan ülkelerden biri oldu.

İl genelinde 43 ayrı noktada yaklaşık 5 bin kişinin oryantiring yaptığı Kastamonu, ülke genelinde en fazla oryantiring yapılan şehirlerden biri kabul edildi. Uluslararası Oryantiring Federasyonu tarafından, Kastamonu'ya gönderilen "Wody" isimli Dünya Oryantiring Günü maskotu, 5 gün boyunca kentte olacak.

Kastamonu Oryantiring İl Temsilcisi Erdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Wody"nin Türkiye turuna çıktığını söyledi.

Dünya Oryantiring Günü'nde Türkiye'nin önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayan Arslan, "86 bin kişiyle dünyada en fazla oryantiring etkinliği yapan ülke olduk. Uluslararası Oryantiring Federasyonu, bunun üzerine "Wody"i Türkiye turuna gönderdi." dedi.

"Wody"nin Türkiye'de çeşitli illeri gezeceğini dile getiren Arslan, "Kasamonu'da 43 ayrı noktada yaptığımız etkinlik, oryantiring yapan iller arasında bizi önemli bir yere taşıdı. Bunun üzerine Dünya Oryantiring Günü maskotunun Kastamonu'ya gelmesine karar verildi. İlk olarak Ordu'ya gelen Wody oradan Trabzon'a, Trabzon'dan da Kastamonu'ya geldi. Buradan Antalya'ya geçecek." diye konuştu.

- Öğrencilere oryantiringi sevdirecek

Kentte 5 gün kalacak maskotun dünyada tek olduğunu anlatan Arslan, "Beş gün boyunca Wody'i okullara götürüp çocuklarla tanıştıracağım. Öğrencilere oryantiring sporunu anlatacağım. Bu sayede bu spora olan ilgiyi artırmayı istiyorum. Dünyada bir tane olan bu maskotu burada ağırlamaktan mutluyuz." dedi.

Kaynak: AA