Darende'de TOKİ Konutlarının Yarısı Tamamlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Malatya'nın Darende ilçesinde başlattığı 253 konut inşaatının yüzde 50'si tamamlandı.

Dar gelirli aileler için planlanan ve 12 bloktan oluşan TOKİ konutlarında, 253'ü de 2+1 şeklinde tasarlanan dairelerden oluşuyor.

Üstlenici firma yetkilisi Özkan Polat, konutlarda kaba inşaatın tamamlandığını belirterek, doğalgaz projesinden dolayı şu an mekanik değişiklik konusunda belirsizliğin hakim olduğunu söyledi.

Kış ayı gelmesi nedeniyle çalışmalara hız verdiklerini aktaran Polat, şöyle devam etti:

"Konutlarımızın yüzde 50'yi aşkın kısmını tamamladık. 8 çatıyı tamamladık son 4 çatı kaldı. 6 blokun mantolaması bitti şimdi boya işine geçiyoruz. İç kısımlarda alçılarımızı tamamladık fayans ve mermerleri yapıyoruz. Elektrik ana hatları çekildi. Doğalgaz geleceği için katı yakıt olarak planlanan bloklar da değişim olacağı için mekanik altyapı konusunda şuan bir belirsizlik söz konusu. Malatya AKSA Enerji ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Kapı pencerelerin yerlerine yerleştirilmesi büyük bir bölümü tamamlandı."

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de ilçeye 253 daire kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

TOKİ inşaatını yakından takip ettiğini belirten Eser, "İlçemizde artan konut ihtiyacını toplu konutlarla çözmüş olacağız. Şu anda konutların büyük bir bölümü tamamlandı. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olacak olması da beni son derece memnun ediyor. TOKİ'ye ve üstlenici firmaya teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl mayıs ayında teslim edilecek konutların, doğalgaz çalışması nedeniyle 2 ay gecikebileceği aktarıldı.

Kaynak: AA