Darende'de 'Mahalle Buluşmaları' Toplantısı

Darende Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Mahalle Buluşmaları" toplantısının ikincisi ilçeye bağlı Irmaklı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince'nin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, mahallenin sorunları görüşüldü.

Kaymakam Zengince, burada yaptığı konuşmada, ilçenin tarım ve sebze üretiminde öncü mahalle olmasından dolayı mahalle sakinlerini tebrik etti.

Vatandaşların sulama ile ilgili sorunlarını dinleyen Zengince, şöyle konuştu:

"Yerli tohum ile önemli bir üretim merkezi olarak ilçenin yaş sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan Irmaklı Mahallemizin sulama ilgili sorunlarını çözmek için gayret edeceğiz. Verimin artırılmasında ve çeşitlilik konusunda da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile görüş alıp çiftçilerimizin 'akıllı tarım' uygulamasından faydalanmasını sağlayacağız. Genel itibariyle üreten bir mahallemiz biz de devlet olarak onların her zaman yanında olup üretime tam destek vererek daha güçlü olmalarını sağlayacağız."

Irmaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Kılıç ise, mahallenin yol, altyapı ve içme suyu ile ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi ile çözmek için diyalog içinde olduklarını söyledi.

Tarımda önemli bir üretim kapasitesi yakalamak istediklerini de aktaran Kılıç, "Domates ve kavun üretiminde ilçenin en önemli üretim merkezi durumundayız. Çeşitliliği artırarak sulama sorunlarını da çözdüğümüz takdirde üretimi iki katına çıkaracağımıza eminiz. Seracılık konusunda devletimizden destek bekliyoruz. Yaz aylarının kısa sürmesinden dolayı üretimi daha uzun tutmak için verimli topraklarımızda seracılık ile üretime kışında devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, kamu kurum amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: AA