Çiftçilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Bayramiçli çiftçilere yönelik kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.



Bayramiç ilçe Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen toplantıda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım tarafından çiftçilere desteklemeler hakkında bilgiler aktarıldı.

Desteklemelere kimlerin başvurabileceğini anlatan Nazlım, "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bireyler yani gerçek kişiler, şirketler yani tüzel kişiler, tarımsal amaçlı birlikler ve kooperatifler desteklemelerden faydalanabilir. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında hibeye esas proje tutarı 30 bin ile 500 bin lira arasındadır. Son başvuru tarihi ise 17 Aralık." diye konuştu.

Nazlım, ekonomik yatırım konularını da dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanılan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı ve bilişim sistemleri, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevut tesislerin yenilenmesi veya yarım kalanların tamamlanması gibi konularda destek alınabilir.

Ekonomik yatırım konularında hibeye esas projen tutarı 30 bin ile 2 milyon liradır. Kırsal ekonomik altyapı yatırımları 7 başlıkta toplanıyor. Balıkçı barınaklarının modernizasyonu, çiftlik gübresi depolama-işleme ve dağıtma tesisi, yayla ve gezici arıcılar, bitkisel üretime, çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine ve hayvansal üretime yönelik alanlar mevcut."

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ve Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA