Bigadiç Belediyesinden Aşure İkramı

Bigadiç Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Bigadiç Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Parkında aşure günü etkinliği düzenledi.

Etkinlikte kazanların başına geçen Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, vatandaşlara aşure ikram etti.

Etkinlikte, 10 bin kap aşure dağıtıldı.

Bigadiç Kaymakamı Çağlar, etkinlikte yaptığı açıklamada, muharrem ayının birçok peygamber ve takipçileri için hayırlı olaylara vesile olan önemli bir ay olarak bilindiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Nasıl aşurede birleşen yiyecekler aşureye ayrı ve güzel bir tat veriyorsa, her çeşit inançtan ve kültürden insan da bir araya geldiğinde, aynı aşurede olduğu gibi güzellik kazanırlar. İnşallah bu ve bunun gibi etkinlikler birliğimizin, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olur.''

Belediye Başkanı Avcu da Bigadiç Belediyesi olarak üç yıldır aşure dağıtımı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in sevgili torunu Hz. İmam Hüseyin ve 73 Kerbela şehidinin aziz ruhlarının yüzü suyu hürmetine aşure gününün birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Muharrem ayının tüm güzelliklerini yaşamak için bugün sizlerle beraberiz. Aşure günümüz kutlu, hicri yılımız mübarek, muharrem ayımız da hayırlı olsun. Tüm dilek ve arzum odur ki çeşitlilik içeren aşure çorbamız, kardeşliğimize ve barışa ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasıdır."

Etkinliğe, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar da katıldı.

Kaynak: AA