Beykoz'da Bilim Şenliği Başladı

Beykoz Belediyesi ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen "Bilim Şenliği" Beykoz Çayırı'nda başladı.

"Bilimin izinde hayat" sloganıyla başlatılan şenlik alanındaki bilim atölyelerinde öğrenciler, astronomi, uzay, matematik, çevre, robotik sistemler gibi konularda geliştirdikleri projelerini ziyaretçilere tanıtıyor. Anaokullarından liseye kadar her kademedeki öğrencilerin katılım sağladığı şenlik, 3 gün sürecek.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilim şenliklerinin toplumda bilim iletişiminin sağlanmasını, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılmasını amaçladığını söyledi.

Sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinliklerle ziyaretçileri karşılayacaklarını anlatan Bozbay, "Katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanmasını ve merak duygularının, araştırma, sorgulama, keşfetme ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da "Gelecek nesillerimize bilimi ve ilimi aşılamalıyız. Bizleri daha ileri seviyelere çıkartacak olan da budur. Bu yaşlarda bilime meraklı olan gençlerimiz inanıyorum ki bizlerin geleceği olacaktır. Allah, ülkemize hayırlı hizmetler yapmalarını nasip etsin." dedi.

Kaynak: AA