Batman'dan Kısa Kısa

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdür Vekili Melih Han Bilgin ve Turkish Petroleum International Company (TPIK) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Batman Valisi Ahmet Deniz’i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette TP Genel Müdürü Vekili Bilgin, petrol arama ve üretim çalışmaları hakkında Vali Deniz’e bilgi verdi.

Bilgin, petrol üretiminin Türkiye ekonomisi için önemli olduğunu belirterek, üretimi artırmak için yeni yatırımların yapılacağını ifade etti.

Ziyarette, TP Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir de hazır bulundu.

- Valilikten dolandırıcılık uyarısı

Batman Valiliği, vatandaşları, kendilerini vali veya başka bir kamu kurumunun yöneticisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan kişilere karşı uyardı.

Valilik açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:

"Zaman zaman ilimizden veya başka illerden art niyetli kişilerin kendilerini Batman Valisi veya başka bir kamu kurumunun yöneticisi olduğunu tanıtarak, yardım talebi adı altında iş adamlarından para istediğine dair duyumlar alınmaktadır. Batman Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumunun iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yöntemi bulunmamaktadır."

- Emniyetten okul çevrelerinde asayiş uygulaması

İl Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin suç ve suç oluşumundan uzak tutulması amacıyla okul çevrelerinde denetim yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarının da katılımıyla okul ve çevrelerinde yer alan internet kafe, büfe, market, park, metruk bina ve bahçelerin denetiminin yapıldığı belirtidi.

Denetimlerin belli aralıklarla devam edileceğinin ifade edildiği açıklamada, 24 okul ve çevresi, 16 servis aracı, 11 internet kafe, 1 kahvehane, 1 ganyan bayii, 2 park ve bahçenin denetlendiği, 101 şahsın sorgusunun yapıldığı, 1 market ve 1 internet kafeye ruhsatı olmadığından işlem yapıldığı, 1 şahısın ise yakalandığı kaydedildi.

Kaynak: AA