Bandırma'da BENGİ Tanıtım Ve İstişare Toplantısı

Bandırma ilçesinde, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.

Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, kurum ve okul müdürleriyle 300 öğretmen katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bandırma'da diğer ilçelere örnek olacak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BENGİ projesiyle bir sinerji oluşturmak istediklerini ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Yani Marmara Adasından Savaştepe'ye, Bandırma'dan Dursunbey'e kadar ilin her tarafında, her köşesinde her okulunda, dağın başındaki ilk okulumuzdan şehrin göbeğindeki ilk okulumuza kadar sizlerin yaptıklarınızı herkes fark etsin istedik. Kurumlar, sivil toplum kuruluşları, hatta tüccarlar ve esnaflar yaptıklarınızı fark etsin istedik. Bu ancak böyle bir kampanyayla olabiliyor. BENGİ projesinde bu kapsamda bir sinerji oluştu şehirde. En kıymetli varlıklarımız, evlatlarımız size emanet. Bunların bilimsel anlamda değerlerle donatılıp hayata devam etmesi gerekiyor."

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da BENGİ projesine destek veren herkese teşekkür etti.

Projenin milli ve manevi değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık, insani değerleri özümsemiş nesiller yetiştirebilmek olduğuna dikkati çeken Yıldız, bir yıl süresince yürütülen çalışmaları konuklara aktardı.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil'in katıldığı toplantı, sunumlarla devam etti.

Kaynak: AA