Alüminyum Sektörü ALUEXPO 2017'De Buluştu

ALUEXPO 2017, alüminyum sektöründe yeni yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı firmaları bir araya getirdi TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kibar: 'Sektör Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetler'de yeni pazarları hedefliyor'.

Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ALUEXPO 2017), yeni yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı firmaları bir araya getirdi.

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından beşincisi düzenlenen ALUEXPO 2017, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

7 Ekim'e kadar sürecek fuar, yeni yatırımlar için Türkiye'nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen yabancı firmaları ve farklı ülkelerle iş birliği yapmayı hedefleyen yerli şirketleri buluşturdu.

Bu yıl 157'si yurt dışı, 161'i Türkiye'den olmak üzere toplam 318 firmanın katıldığı fuara, 77 ülkeden 11 bin ziyaretçi bekleniyor.

ALUEXPO 2017 ile eş zamanlı olarak, yine aynı mekanda TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası iş birliğiyle 8. Alüminyum Sempozyumu da gerçekleştiriliyor.

- "Alüminyum sektörü yeni pazarlara açılıyor"

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, fuara ilişkin değerlendirmesinde, gelişmiş ülke pazarlarının tükettiği bir ürün olan alüminyumun inşaat, enerji, havacılık, ulaştırma, ambalaj ve beyaz eşya başta olmak üzere hayatın her alanında kullanıldığını belirtti.

Türkiye'de geçen yıl yüzde 7 büyüme gösteren alüminyum sektörünün 2015'ten itibaren kendini rehabilite ederek yeni yatımlarında Endüstri 4.0'a uyumlu gelişmelere imza attığını aktaran Kibar, "Sektör, şimdilerde Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetler'de yeni pazarlara açılmayı hedefliyor." ifadesini kullandı.

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdürü İbrahim Anıl da özellikle alüminyum üreticileri, alüminyum mamul ve yarı mamul kullanan farklı sektörlere ulaşarak potansiyel alüminyum alıcılarının fuarı ziyaret etmesi konusunda yoğun bir kampanya yürüttüklerini bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle birçok ülkeden alım heyetlerinin organize edildiğini kaydeden Anıl, "Bunlara ek olarak biz kendi bütçemizden önemli bir pay ayırarak özel ayrı alım heyetleri oluşturduk ve firmalarımızın ihracat bağlantıları yapmaları için karşılıklı görüşmeler ayarladık." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA