AKADEMA Ders Tamamlama Belgeleri Takdim Edildi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bünyesinde bulunan ve ücretsiz çevrimiçi ders imkânı sunan “Anadolu Üniversitesi Kitlesel Açık Ders Portalı (AKADEMA) Ders Tamamlama Belgesi Takdim Töreni" gerçekleştirildi.

AKADEMA Ders Tamamlama Belgeleri Takdim Edildi
Törende yaptığı konuşmada, Açıköğretim Sisteminin içerisinde çok yoğun bir ders topluluğu olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney “AKADEMA, açık ders malzemeleriyle dünyadaki diğer açık çevrimiçi sistemler içerisinde olması gereken bir sistem olduğu için biz de bu portalı hayata geçirdik. AKADEMA; öğrencilerin gelişmesi, öğrenmesi, yenilikleri fark etmesi için önemli bir fırsattır. Buraya katılan öğrencilerimizden ilerde bu tamamlama belgelerinin sayısını artırmalarını bekliyorum. Ders veren öğretim üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Amacımız olabildiğince derslerimizi çeşitlendirebilmek”

Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi ve AKADEMA Program Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ise, “AKADEMA olarak, çalışmalarımıza 2014 yılının sonunda başladık ve şu an herkese açık 60’a yakın dersimiz var. Amacımız olabildiğince derslerimizi çeşitlendirebilmek. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda daha fazla ders ve içerikle öğrencilere ders sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de açık çevrimiçi eğitim veren pek çok kurumunun yanında AKADEMA’ın farkı olduğuna değinen Prof. Dr. Aydın konuşmasının devamında şunları söyledi: “AKADEME 7/24 açık ve öğretmenlerle öğrencilerin bir araya gelme imkânı bulduğu sertifika veren bir portaldır.”

Açılış konuşmalarının ardından bu yıl derslerini tamamlayan ve sertifika kazanan 350 öğrenci içerisinden törene katılanlara dersin öğretim üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Takdim töreninin ardından Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, sertifika alan öğrencilerden AKADEMA hakkında görüş ve önerilerini aldı.
Kaynak: İHA