3 Bin Karşıyakalıya Sağlık Eğitimi

Karşıyaka Belediyesi, sene başından bu yana sürdürdüğü eğitim seminerleri ile 3 bin Karşıyakalıyı hem hastalıklar konusunda bilinçlendirdi, hem de erken tanı yöntemlerini anlatarak önleyici rol üstlendi.

3 Bin Karşıyakalıya Sağlık Eğitimi
’Evde Sağlık Destek Merkezi’ ile yüzlerce hastanın evine şifa dağıtan Karşıyaka Belediyesi, bilgilendirici ve önleyici eğitim seminerleriyle de farkındalık oluşturdu. Sene başından bu yana gerçekleştirilen 19 eğitim seminerine 3 bine yakın Karşıyakalı katıldı.

Olası hastalıklar ve korunma yöntemleri konusunda bilgilendirilen vatandaşlar; bedensel ve zihinsel sağlık için beslenmeden radyasyona, alzheimerden kansere, korunma yollarına ve yeni tedavi yöntemlerine kadar pek çok farklı konuda ayrıntılı eğitim aldı.

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce yürütülen eğitim seminerleri, erken tanı konusunda da bilgilendirici oldu. Seminerlere katılan vatandaşlar, hangi durumda hangi doktora gitmeleri gerektiğini ve tedavi yöntemlerini de uzman doktorlardan öğrendi. Yıl sonuna kadar devam edecek olan seminerlerde, sırasıyla romatizmal hastalıklar, menopoz, diyabet, teknoloji ve radyasyon ile kanserden korunma yollarının ele alınacağı bildirildi.

Detaylı bilgiye ise 369 27 30 numaralı telefondan ulaşılabileceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sağlıkta vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Her zaman ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ diyor; bu birlik ruhunu da hizmetlerimize en güzel şekilde yansıtıyoruz. Eğitim seminerlerimiz ile hem vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz hem de erken tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili farkındalık oluşturuyoruz. Her zaman toplumun tüm kesimlerine dokunan çalışmalar yürütmeye, hastalıkta ve sağlıkta vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA