Yüksekova'da Avcılık Kursu Düzelendi

Hakkari Orman ve Su İşleri Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde avcılık kursu verdi.

Yüksekova'da Avcılık Kursu Düzelendi
Yüksekova Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen acılık kurusuna Hakkari Orman ve Su İşleri Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürü Necmettin Yılmaz ve 18 avcı adayı katıldı.

Burada avcılara “Avcılık etiği, avcı davranışları, sağlık bilgisi, av silahları eğitimi, hayvan sevgisi” konuları ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Hakkari Orman ve Su İşleri Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürü Necmettin Yılmaz, 6 gün devam eden kursun ardından avcı adaylarının sınava tutup başarılı olanlara ise sertifika verileceğini söyledi.

Müdür Yılmaz, ”Kurs boyunca kursiyerlere hayvan sevgisi, doğa sevgisi, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması, avcılığın tarihi, felsefesi, psikolojisi ve özü, avcılıkta ahlaki değerler, yurdumuzda av hayvanları av silahları ve uygulaması, av için gerekli bilgiler, sağlık bilgisi ve avcılıkla ilgili mevzuatı ile ilgili değişik bilgiler aktarıldı. Kurs sonunda sınava tabi tutulan ve başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecektir” dedi.

Kaynak: İHA