Yalova'nın 1/50 Binlik Planının Yıl Sonuna Yetişmesi Bekleniyor

Yalova açısından büyük bir önemi olan 1/50 binlik çevre düzeni planının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu plan tamamlanmadan ilde alt ölçekli planlar uygulanamadığından belli bölgelerde imar izinleri de verilemiyor.

Yalova'nın 1/50 Binlik Planının Yıl Sonuna Yetişmesi Bekleniyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen Yalova’nın 1/50 binlik plan çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara ne Yalova Belediye Meclisi ne de İl Genel Meclisi dahil edilmedi. Plan müellifi önümüzdeki hafta İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerine bilgilendirme yapacak. Bu bilgilendirmede meclis üyeleri görüşlerini de ortaya koyma imkanı bulacak.

Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın, "1/50 binlik planın yapım aşamasında bu kentte yaşayanların temsilcisi olan 2 meclisin de olmasını çok isterdik. Ancak planlamaya dahil edilmedik. Plan hakkında gelinen nokta hakkında bir bilgimiz bile yok. Planın tamamlandığını öğrendik. Önümüzdeki hafta plan müellifinin meclislere bir bilgilendirme yapacağı ve planın durumunu anlatacağını öğrendik. Planın 2017 yılı sonuna kadar devreye girmesini bekliyoruz. Zira bu çok önemli bir durum. Şu anda Hacımehmet ovasında da, Kirazlı’da da imar izni verilemiyor" dedi.

1/50 binlik planın tamamlanması ile birlikte meclisler alt ölçekli planların üst ölçekli plana uydurulması için çalışmalara başlayacak.
Kaynak: İHA