'Yakup' Adlı Papağanını Bulana Sahibi Para Ödülü Verecek

Muğla Milas’ta bir ailenin çocukları gibi baktıkları jako cinsi papağan, balkondan uçarak kayıplara karıştı. Yakup ismini verdikleri papağanın kaybolmasıyla büyük üzüntü yaşayan aile, papağanı bulana para ödülü verecek.

'Yakup' Adlı Papağanını Bulana Sahibi Para Ödülü Verecek
Milas’a bağlı Burgaz Mahallesi’nde yaşayan Acar ailesi, bir yıl önce jako cinsi bir papağan aldılar. Papağanlarına ’Yakup’ ismini veren aile, bir süre sonra Yakup’u ailenin bir ferdi olarak görmeye başladı.

Adeta bir çocuk gibi özel yem ve meyvelerle beslenen Yakup, önceki gün öğlem saatlerinde açık olan balkon kapısından uçarak kayıplara karıştı.

Bir gün boyunca sokaklarda Yakup’u arayan aile bireyleri, olumlu bir sonuç alamayınca büyük üzüntü yaşadılar. Yakup’un kaybıyla eşinin ve kendisinin sürekli ağladıklarını söyleyen Şahin Acar, vatandaşlardan yardım istedi.

“O sadece bir papağan değildi Çocuğumuz gibiydi. Kaybolması bizleri derinden etkiledi.” diyerek üzüntüsünü dile getiren Acar, Yakup’u bulanların 0538 489 54 74 numaralı telefondan kendilerine ulaşanları papağanın bulunması halinde 500 lira para ödülü vereceklerini duyurdu.
Kaynak: İHA