Vali Zorluoğlu Gevaş'ta İncelemelerde Bulundu

Vali Zorluoğlu: 'Buralarda teröre prim vermez, el birliğiyle terörü bertaraf edebilirsek, ben şahsen Van’ın çok daha iyi noktalara süratle geleceğine yürekten inanıyorum'.

Van Valisi ve Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, Gevaş ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Vali Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu, kamu kurum müdürleri ve kamu yatırımı bulunan kuruluşların temsilcileriyle Gevaş'ta Hükümet Konağı'nı ziyaret etti.

Kaymakam İshak Çınar ve ilçe protokolünce karşılanan Zorluoğlu, ardından Gevaş Belediyesine gitti.

İlçedeki belediye çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı Sinan Hakan'dan bilgi alan Zorluoğlu, kaymakamlık ve belediye ziyaretinin ardından ilçe merkezini gezdi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Zorluoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

Zorluoğlu ve beraberindekiler, daha sonra muhtarlar toplantısını katılmak üzere Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesi salonuna geçti.

Toplantıda konuşan Zorluoğlu, Gevaş ilçe merkezinde yapılan çalışmalarla büyük değişim ve dönüşüm olduğunu belirtti.

Zorluoğlu, "3 yıl önceki fotoğraflarla karşılaştırdığımızda Gevaş'ın o dönemiyle şu andaki durumunun kıyaslanmayacağını, ilçede çok güzel hizmetlerin yapıldığını gördük. Hedefimiz bu yıl ve önümüzdeki yıl süratle çalışarak, devletimizin ve hükümetimizin buralarda kullanılmak üzere gönderdiği kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek, Van merkez ve ilçelerinin temel problemlerini çözmek." diye konuştu.

İlçenin eğitim durumunun iyi olduğunu belirten Zorluoğlu, varolan eksikleri de yapacakları çalışmalarla bitireceklerini aktardı.

Sağlık alanında yapılacak çalışmalarla daha iyi hizmet verileceğini ifade eden Van Valisi Zorluoğlu, "Belediye hizmetleri açısından aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı olan Gevaş'a, 25 kilometre sıcak asfalt, yanında sathi kaplama çalışmaları yaptık. Belediyemizin kırsal tarım anlamında yaptığı çalışmalar da var. Büyükşehir Belediyesi olarak Gevaş'a hizmet getirmeye devam edeceğiz ve eksik kalan çalışmaları da tamamlama gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Hizmetlerin kalıcı olması için huzur ve güven ortamının önemli olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Yaz boyunca turizm anlamında çok güzel faaliyetler oldu. Van eski günlerine dönme işareti veriyor. Sadece Akdamar Adası'nı bugüne kadar 100 binin üzerinde turist ziyaret etti. İran'dan şu ana kadar gelen turist sayımız 350 bini buldu. Bu sayının yılsonu itibarıyla 450 bine ulaşmasını bekliyoruz. Van'daki huzur ve güven algısı arttıkça, hem turizm hem de yatırım anlamında güzel gelişmeler olacaktır. Yatırımcılar bizlere gelip görüşmeler yapıyorlar. Buralarda teröre prim vermez, el birliğiyle terörü bertaraf edebilirsek, ben şahsen Van’ın çok daha iyi noktalara süratle geleceğine yürekten inanıyorum. Bu manada mahalle muhtarlarımız, her alanda olduğu gibi terörle mücadelede de bizim çözüm ortaklarımızdır. Mahallelerde bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, kolumuzsunuz. El birliğiyle ilimizi ve ilçelerimizi kalkındırmak için mücadeleye son sürat devam edeceğiz."

Ziyarete, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları ile daire başkanları, VASKİ yetkilileri ve kamu kurum temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA