Vali Kılıç; 'Çorum'da Asfaltsız Köy Yolu Kalmadı'

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, asfaltsız köy yolu kalmadığını açıkladı.

Vali Kılıç; 'Çorum'da Asfaltsız Köy Yolu Kalmadı'
Vali Necmettin Kılıç başkanlığında hayata geçirilen il stratejik gelişim planı kapsamında alt yapı çalışmalarını hızla sürdüren İl Özel İdaresi 2017 yatırım programında belirlediği asfalt hedefini beklentilerin üzerinde bir oranla gerçekleştirdi. İl Özel İdare bütçesinden ayrılan 50 milyon liralık ödenekle 565 kilometre köy yolu asfaltlanarak tamamlandı.

760 köye sahip olan Çorum’un geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Vali Kılıç, “İlimizin 13 ilçesi 760 köyü var. İlin bazı alanlarının sert, sarp ve dağlık olması köylere alt yapı hizmetlerinin bugüne kadar götürülmesinde zorluklar yaşanmasına neden olmuştur. Ama geçen yıl İl Genel Meclisimiz ve Özel İdaremizle el birliği ve gönül birliği içerisinde omuz omuza vererek ciddi ve zor bir hedef koyarak 2017 yılında 500 kilometre asfalt yapacağımızı belirttik. Bugün itibariyle İl Özel idaresi tarafından tamamlanan asfalt miktarı 565 kilometredir. İklim şartları müsaade ederse hafta sonu itibariyle sıkıştırıp ziftlediğimiz astar attığımız alanlarla beraber bu oran 585 kilometreye çıkacaktır. Artık şunu rahatlıkla diyebiliyoruz. İlimizdeki 760 köyün tamamına asfaltla ulaşabiliyoruz” dedi.

Kırsal kesimde yürütülen kilik parke çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Kılıç, köy içi sokaklarda kilit parke döşeme çalışmalarının yüzde 65 seviyesine ulaştığını bildirdi. Vali Kılıç, köylere yapılan ziyaretlerde yapılan hizmetlerden dolayı hem köy muhtarları hem de halkın büyük bir sevinç ve memnuniyetine şahit olduklarını belirtti.

Vali Kılıç, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ilde oluşan sinerjinin artarak devam etmesi ve bu sinerjinin ilin hayrına, birliğine ve yarınlarına iyilikler getirmesini diliyorum. Bu yıl yol yapımı için Özel İdareden ayırdığımız yaklaşık 50 milyon liralık bütçeyle bu hizmetler ifa edildi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA