Ünlülerin Tasarladığı Kedi Ve Köpek Yuvaları Sahiplerine Verildi

Bağcılar Belediyesi tarafından başlatılan 'Yuva Bizden, Dostluk Sizden' projesi kapsamında, aralarında Hülya Koçyiğit, Nükhet Duru'nun da bulunduğu ünlülerin tasarladığı, engellilerin de yaptığı kedi ve köpek yuvaları sahiplerine teslim edildi Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: 'Hayvan sevgisinin insanın içinden gelmesi gerekiyor. Tüm canlıları sevmeyenin insanı seveceğine inanmıyorum'

Bağcılar Belediyesi tarafından başlatılan "Yuva Bizden, Dostluk Sizden" projesi kapsamında, aralarında Hülya Koçyiğit, Nükhet Duru gibi ünlülerin tasarladığı, engellilerin de yaptığı kedi ve köpek yuvaları sahiplerine verildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde düzenlenen törende, kuşlardan köpeklere, kedilere kadar tüm hayvanlara sahip çıkan bir medeniyeti temsil ettiklerini söyledi.

Osmanlı'dan bugüne hayvanlarla ilgili 40 bini aşkın vakıf kurulduğunu belirten Çağırıcı, "İnsan sevgisiyle hayvan sevgisi aynı. Hayvan sevgisinin insanın içinden gelmesi gerekiyor. Tüm canlıları sevmeyenin insanı seveceğine inanmıyorum. Bu çalışmalar onlara bir lütuf değil. Onların haklarını veriyoruz. Çünkü onlar bize emanet. Onlara bakmakla hükümlüyüz. Onların haklarını vermemiz lazım. İnşallah herkes bu gözle bakıp, onlara şefkatle yaklaşır. Ecdadımız böyle yapmış." diye konuştu.

- "Hayvanlara şefkat göstermeliyiz"

Sanatçı Hülya Koçyiğit de hayvanlara sadece bir gün değil, yılın her günü sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Hayvanların, insanların bakım ve şefkatine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Koçyiğit, "Bu projeyle sokakta yaşayan dört ayaklı minik dostlarımıza sahip çıkılıyor. Burada amaç, bu dostlarımıza daha iyi bir yaşam sunabilmek. Her canlının yaşam hakkına sahip duyuyoruz. Onları böylece hem yuva sahibi yapıyoruz hem de onları ne kadar düşündüğümüzü, sevgi ve şefkat göstermemiz gerektiğini hatırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından söz konusu kedi ve köpek yuvaları sahiplerine teslim edildi.

Törene, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve oyuncu Pelin Orhuner de katıldı.
Kaynak: AA