TÜGVA'nın Sağlık Hizmetine Desteği, Plaketle Ödüllendirildi

Şırnak’ın Cizre İlçe Devlet Hastanesinin Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som ve bazı hayırsever iş adamları tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

TÜGVA'nın Sağlık Hizmetine Desteği, Plaketle Ödüllendirildi
Yenilenen yeni bölümler için düzenlenen törende konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, amaçlarının insanların güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Hizmetlerin en büyüğünün devlet eliyle her alanda gerçekleştiğine işaret eden Vali Aktaş, “Devletimiz bütçenin büyük bir kısmını sağlığa ayırmaktadır. Ülkemizde sunulan sağlık hizmeti birçok ülkenin önündedir. Allah’a çok şükür bugün sağlık alanında çok iyi bir noktadayız. Avrupa’nın birçok ülkesinden sağlık hizmeti almak için ülkemize gelen insanlar var. Cizre Devlet Hastanesi kamu kaynaklarıyla yapılan 224 yataklı kapasiteli bir hastanedir. Ama bunun Cizre’ye yetmediğini de biliyoruz. İnşallah daha büyük bir hastane için çalışmalarımız sürüyor. 500 yataklı bir şehir hastanesi kazandırmaya çalışacağız. Bu hastanemiz de hizmet vermeye devam edecek. Belki bu hastanemiz çocuk ve kadın doğum hastanesi olarak veya başka bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Cizre devlet hastanemizin zaman içinde bir takım onarım ihtiyaçları oluyor. Bunları gene kamu kaynaklarından yapıyoruz. Fakat hayırsever arkadaşlarımız inisiyatif almışlar. Cizre devlet hastanemizin ortopedi ve travmatoloji bölümünü baştan aşağı yenilediler. Çok güzel bir hale getirmişler. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som da, Cizre devlet hastanesindeki tespit edilen eksiklikleri yerine getirmeyi bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtti.

Som, "Cizre devlet hastanesine gelen hastaların yenilenen bölümlerde konforlu bir hizmet alacaklar. Umarım duyarlı ve hayırsever diğer iş adamlarımız için örnek olur. Onlar da diğer eksik görülen alanların yapılması veya ihtiyaç görülen alanları daha konforlu hale getirip insanlarımızın hizmetine sunarlar. Elimizden ne geliyorsa memleketimiz için, bu coğrafya için her türlü çabayı sarf etmeye hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Aktaş, Cizre Kaymakamı Faik Arıcan ve İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım Cizre devlet hastanesindeki bölümleri yenileyen TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som ve emeği geçen hayırsever iş adamlarına plaket verdi.

Vali Aktaş ve beraberindekiler yaralıları ziyaret etti

Daha sonra Vali Aktaş ve beraberindeki heyet yenilenen bölümlerin açılışını yaparak, odaları gezdi. Vali Mehmet Aktaş ve TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, Şırnak-Cizre yolunun güvenliğini sağlarken PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan güvenlik korucusu Mehmet Şirin Page ve Uzman Çavuş Feyzullah Sarıçiçek’i de ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Kaynak: İHA