Taşdan Açıklaması 'Birinci Derece Önceliğimiz Vatandaşa Hizmet Olmalı'

İçel’in Bozyazı ilçe Kaymakamı Hayatı Taşdan, kamu kurumları denetimleri kapsamında ilçedeki tüm daireleri denetledi. Taşdan, “Kamu hizmetlerini yürütürken kamu binalarını, araçlarını, ekipmanlarını kullanırken birinci derecede önceliğimiz vatandaşa hizmet olmalı" dedi.

Taşdan Açıklaması 'Birinci Derece Önceliğimiz Vatandaşa Hizmet Olmalı'
Taşdan, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay ile birlikte dairelerdeki tüm birileri dolaşarak, işlem ve personeli denetledi. Vatandaşa daha iyi bir hizmet verilmesi için eksikliklerin giderilmesi talimatı veren Taşdan, personele başarılı çalışmalar diledi. Denetimler sırasında dairelerde işlem yaptıran vatandaşlarla da sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Taşdan, “Kurum amirleri ile zaman zaman toplantı yapacağım. Kurumları ziyaret edeceğim. Kurum hizmetlerini kurum ile alakalı hususları yerinde paylaşacağım. Kamu hizmetlerini yürütürken, kamu binalarını, araçlarını ve ekipmanlarını kullanırken birinci derecede önceliğimiz vatandaşa hizmet olmalı. Yani vatandaşımızın işi için kullanılacak olan araç ve gereçler için kurum amirlerimiz mutlaka insiyatif kullansınlar. Bir telefonla çözülebilecek bir iş için vatandaşımızı sağa sola yönlendirmeyelim. Nereye telefon açılacaksa sizler açın. Bir başka kurumda sizin aracılığınız ile bitecek iş var ise evrakını kurumlarda dolaştırma külfetine sokmayalım vatandaşlarımızı. Bürokratik odaklı iş anlayışından ziyade vatandaşa hizmet odaklı görev anlayışına sahip olmalıyız" diye konuştu.

Devletin kamu hizmetlerinde, kamu kurumlarına tahsis ettiği araç, gereç, ekipman ve benzeri malzemeleri kurum amirlerinin vatandaşa destek ve yardımcı olma konusunda kullanmalarını isteyen Taşdan, "Devlet kapısına gelen vatandaşlarımızla ilgili kurum amirlerimiz gerekirse kurumlarında bir danışma bürosu oluştursunlar. Vatandaş içeri girdiği zaman bir hoş geldin diyen, bir kolonya, şeker tutan, yaşlı bir teyze geldiği zaman elini tutan, bir çocuk geldiği zaman başını okşayan, bir engelli vatandaşımız geldiği zaman ilk adımda ona yer gösteren bir personelimiz olsun. Bu iş için ayrı bir personel almaya ihtiyacımız yok. Hizmetlilerimiz var, bu işi yapabilecek donanıma bilgiye sahip arkadaşlarımız var. Kurum müdürlerimiz, personelinin bu yaklaşımını teşvik etsinler. Kurum amirlerine insiyatif veren, alan açan bir yönetim anlayışına sahibim. Kurumlarımızın genel tertip, düzeni kamu hizmetlerine uygunluğu açısından resmi dairelere yakışır mahiyette olması son derece önemli" şeklinde konuştu.

Tasarruf, güvenlik tedbirlerine de dikkat edilmesini isteyen Taşdan, "Vatandaşlarımız kamu kurumlarına, binalarına, okullara geldiği zaman oturabilecekleri, nefeslenebilecekleri alanlar oluşturmalıyız. Bu bakış açısını mutlaka kazanalım. Okula çocuğunu almak için gelen veli, hastaneye giden hasta yakını için kamu binaların da vatandaşlarımızın nefeslenebileceği alanlar oluşturmalıyız. Engelli vatandaşlarımız için mutlaka kamu binaların da engelli rampaları oluşturmalıyız. Engelli vatandaşımızın kamu kurumlarındaki ulaşım sorununu mutlaka çözmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kurum amirlerine, kapısının her zaman vatandaşa açık olduğu gibi kendilerine de açık olduğunu,istedikleri zaman ulaşabileceklerini, her zaman tereddütsüz teklifsiz gelebileceklerini, değerlendirmelerini paylaşabilecekleri gibi eleştirileri ve şikayetlerini de rahatlıkla ifade edebileceklerini belirten Taşdan, burada hizmetleri el birliği ile hep birlikte yapmaya gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü nezarethaneleri de inceleyen Taşdan, Emniyet Müdürlüğündeki mobesa kamera merkezinde de incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi aldı.

Taşdan, kamu kurumları denetimi kapsamında ilçede faaliyet yürüten Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Tapu Müdürlüğü, Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, PTT, Halk Kütüphanesi ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığını ziyaret etti.
Kaynak: İHA