Sinop Üniversitesi'nde URAP Mutluluğu

SİNOP – Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversitelerinin URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan başarı sıralamasında 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında bölgesinde ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Dalgın, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop Üniversitesi'nin yürüttüğü çalışmalarla bölgesine ve ülkesine değer katmaya devam ettiğini belirtti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından Türkiye’deki üniversitelerin 2017 yılı başarı sıralama sonuçlarının açıklandığını vurgulayan Dalgın, şunları kaydetti:

"Önceki yıllara oranla başarı ivmesini üst sıralara çeviren Sinop Üniversitesi, akademisyenlerin yayınlarına yapılan atıf puanına göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında, 2015 yılında 8. sırada, 2016 yılında ise 6. sırada yer aldı. 2017 yılında aldığı 125,63 puan ile 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında bölgesinde 1. oldu. Sinop Üniversitesi Türkiye çapında ise 2000 yılından sonra kurulan 77 üniversite arasından atıf puanına göre 2. sıraya yükseldi. Nitelikli, özgün ve bilimsel yayın yaparak bu başarıyı bizlere kazandıran bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak: AA