Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Birecik'te 'Halk Günü' etkinliği.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, "Halk Günü" etkinliğinde ilçe halkının talep ve şikayetlerini dinlendi.

Kaymakam Perçi, Kurtuluş Mahallesi Taziye evinde gerçekleştirilen organizasyonda mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Halkın talep ve önerilerini dinleyen Perçi, "Bugün burada sizlerin sıkıntılarını, dertlerini, istek ve taleplerini dinleyecek, değerlendireceğiz. Bu toplantıların faydalı olacağını düşünüyorum. Her kamu birimi kendi görev ve sorumlulukları çerçevesinde görevini icra etmektedir. Halkın yararı için hep birlikte ne yapmamız gerekiyorsa, beraber yapacağız, sorunlarınıza çözüm üreteceğiz." şeklinde konuştu.

Katılımcılar, başta yol ve su olmak üzere çeşitli konulardaki taleplerini etkinlik sayesinde dile getirme imkanı buldu.

- İnternet kafeler denetlendi

Birecik ilçesinde bulunan internet kafeler denetlendi.

Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim uzmanlarının da aralarında bulunduğu heyet tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 17 kafenin ruhsatı incelendi.

Uzmanlar tarafından detaylı aramaların ve denetimlerin gerçekleştirildiği kafelerden birisine ise kapatma cezası verildi.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, denetimlerin çeşitli periyotlarla devam edeceğini belirterek, kurallara uymayan kafelere ilişkin yasal işlemlerin uygulandığını kaydetti.

Cezalardan taviz verilmeyeceğini vurgulayan Perçi, şöyle konuştu:

"Yapılacak olan denetimlerde kurallara uymadığı ve verilen sürelerde gerekli iş ve işlemleri yerine getirmediği tespit edilen internet kafelere iş yeri kapatma cezalarına varan cezai işlemler uygulanacaktır. Amacımız, birilerini cezalandırmak değil, çoğunlukla çocuk ve gençlerimizin vakit geçirdiği bu yerleri çocuk ve gençlerimiz için güvenli mekanlar haline getirmektir."
Kaynak: AA