Şahinbey Belediyesi 500 Bin Kişiye Aşure İkram Edecek

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle Vehbi Dai İlkokulu’nda öğrencilere ve Kırkayak Parkında vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Şahinbey Belediyesi 500 Bin Kişiye Aşure İkram Edecek
Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, boyama seti dağıtmak için gittiği Vehbi Dai İlkokulu’nda öğrencilere ve daha sonra Kırkayak Parkında vatandaşa aşure ikramında bulundu. Muharrem Ayının birçok önemli olayı içinde barındırdığına değinen Mehmet Tahmazoğlu, “Muharrem ayı, Ramazan ayından sonra gelen en mübarek ay. Tarihe baktığımız zaman birçok vaka, vuku bulmuş. Muharrem ayı mübarek bir ay. Aşure dediğimiz, Muharrem ayının 10. Günü bu ay içerisinde özellikle Gaziantep’te aşure yapmak gelenek haline gelmiştir. Biz Şahinbey belediyesi olarak bu güzel geleneğimizi yaklaşık 5 yıldan buyana devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 500.000 vatandaşımıza aşure dağıtımı gerçekleştireceğiz. Balıklı ve Kırkayak Parkı başta olmak üzere meydanlarda, caddelerde, okullarda ve camilerde aşure dağıtımımız devam edecektir. Aşure 17 malzemenin bir araya gelerek ortak bir tat meydana getirdiği güzel bir yiyecek. Bu karışımı milletimize benzetiyorum. Irkımız, dilimiz ve dinimiz farklı olsa bile, insan olarak bir araya gelerek çok güzel bir kardeşlik ortaya koya biliriz” dedi.

Şahinbey Belediyesi’nin aşure dağıtımından dolayı vatandaşlar oldukça menün olduklarını belirterek, "Muharrem ayı içerisinde böyle bir uygulama yaptığı için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Şahinbey Belediyesi sayesinde her yılda gelip aşuremizi dağıtım noktalarından yiyoruz. Böylesi kutsal bir günde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Böyle bir uygulama için başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA