Sahil Güvenlik Botu Dalış Turizmi İçin Batırılacak

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, uzun seneler görev yaptıktan sonra ekonomik ömrünü dolduran Sahil Güvenlik TCSG 67 botu, dalış turizmine hizmet etmesi amacıyla Kuşadası Körfezi'nde batırılacak.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, gazetecilere yaptığı açıklamada Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinden çıkartılan ve komutanlık tarafından Kuşadası Kaymakamlığına hibe edilen TCSG 67 botunun batırılması için kaymakamlıkla protokol imzalayacaklarını belirtti.

Bu batıkla ilçedeki sportif dalış alanlarının genişleyeceğini bildiren Kayalı, şöyle konuştu:

"Oluşturulacak resifle deniz canlılarına yeni yaşam alanları sağlanacak. Deniz canlılarının popülasyonunun artırılmasına katkı sağlanacak. Kısacası hem çevreye hem de ilçe ekonomisine katkı sağlanacak. Önümüzdeki yıllarda bu tür batıkların artırılmasıyla Kuşadası Körfezi'nin dünyaca ünlü bir dalış merkezi haline getirilmesine önemli bir katkı sağlanacak."

Kuşadası'nda bir dalış merkezinin sahibi Tolga Pat ise, ilçede son olarak Airbus A300 uçağının batırıldığını hatırlatarak, "Uçak batığında olduğu gibi gerek yurt dışından gerekse yurt içinden yoğun rezervasyon talebi olacak. Bölgemizde dalış turizmini artıracak olan bu girişimle yerli ve yabancı turistler sadece dalış merkezlerine değil esnafa da büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

Kaynak: AA