OMÜ'den Kütüphaneye Dev Yatırım

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Merkez Kütüphanesine ve diğer birimlerin kütüphanesine 2 milyon 250 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

OMÜ Merkez Kütüphanesi ile fakülte, yüksekokul ve enstitülerde bulunan birim kütüphanelerine basılı kitap ve süreli yayın alımı, elektronik ortamda yayın alımı, görüntülü yayın alımları yapılıyor. Üniversite yetkilileri, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında üniversitede yaşanan gelişmeler hakkında Samsun Valisi Osman Kaymak’a bilgi verdi.

Bu kapsamda 6 bin 373 basılı kitap (bin 716 satın alma, 4 bin 657 bağış), 37 görsel-işitsel materyal (13 satın alma, 24 bağış) e-kaynaklar içerisinde yer almayan 20 adet yurt dışı bilimsel dergi (basılı + elektronik), 63 adet Türkçe bilimsel basılı dergi olmak üzere toplam 83 adet basılı ve elektronik dergi aboneliği gerçekleştirilmiştir. 5 adet yeni veri tabanı 2017 yılında koleksiyona eklenerek, abonelikleri yenilenenlerle birlikte 61 adet veri tabanı elektronik koleksiyona eklendi. 2 milyon 250 bin TL olan projenin fiziki ve nakdi gerçekleşme oranı yüzde 78 seviyesinde oldu.
Kaynak: İHA