Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Polat Açıklaması

'20172018 eğitim öğretim yılına 10 bin öğrenci, 576 akademik personel ve 245 idari personelle başladık'.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üniversitenin Konukevi Konferans Salonu'ndan basın mensuplarıyla bir araya gelen Polat, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin 2017-2018 eğitim öğretim yılına, 10 bin öğrenci, 576 akademik personel ve 245 idari personelle başladığını söyledi.

Üniversitenin tercihlerde geçmiş yıllara oranla daha üst basamaklarda yer aldığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Akademik anlamda üniversitemizin birçok çalışması var. Bu çalışmalarımız artarak sürecek. 2017 yılında birçok sempozyum, çalıştay ve değişik bilimsel etkinlik organize ettik. Geçen hafta Din Felsefesi Çalıştayı düzenledik. Önümüzdeki yıllarda çok güzel sempozyumlar icra edeceğiz. Ulusalarası düzeyde tarih ve kültür konulu Muş sempozyumu düzenlenecek. Son 2,5 yılda 3 akademik birime kavuştuk. Sağlık Yüsekokulumuzu açtık ve öğrenci almaya başladık. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Fakültesini de açtık. Üniversitemizde fiziki alana yönelik pek çok çalışma var. 8 birimde devam eden inşaatlarımız var. Bu inşaatlar bittiğinde zannediyorum artık üniversitemizde fiziksel anlamda her hangi bir sorunu kalmayacaktır."

- "MŞÜ bölgenin parlayan yıldızı olacak"

Üniversiteye Türkiye'nin en modern dersliklerini yaptıklarını ifade eden Polat, "Kongre salonumuz Türkiye'nin en iyi salonlarından. 100 dönüm üzerinde spor tesisi kuracağız. Bu çalışmalarımız bittiğinde butik üniversite arzusunda bulunduğumuz Muş Alparslan Üniversitesi bölgenin parlayan yıldızı olacak. Buradaki amacımız nitelikli ve kaliteli insanı var edebilmek. Sayısal anlamda çok büyük rakamlara ulaşıp niteliksiz bir kalabalığı burada toplamak değildir." dedi.
Kaynak: AA