Miniklerden Sevimli Dostlara Ziyaret

Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde minik ziyaretçilerini ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri sahiplenmeyi bekleyen sevimli dostlarını ziyaret etti. Minikler, kedi ve köpeklerle sevgi bağı kurdu.

Miniklerden Sevimli Dostlara Ziyaret
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sahipsiz Hayvan Bakımevinin sevimli dostları, Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nden gelen 38 öğrenciyi ağırladı. Hayvan sevgisi aşılamak ve sahipsiz hayvanlarının bakımı, beslenmesi gibi konularda bilinçlenmeleri amacıyla öğrencilere, sahiplendirilecek hayvanların olduğu kafesler gezdirildi.

Herhangi bir hastalığı bulunmayan, sağlıklarına kavuşmuş, saldırganlık göstermeyen sahipsiz hayvanları ziyaret eden öğrenciler, kafeslerin ardından da olsa kedi ve köpeklerle ilk iletişimlerini kurdu. Öğrencilere, gezinin ardından içerisinde su ve mama kabı, mama, kumbara ve boyama kitabı bulunan çanta ile balon hediye edildi. Çocukların küçük yaşta doğa ve hayvanlarla iç içe olmalarının gelecekte daha çevreci ve hayvan sevgisi edinmiş bireyler olarak yetişmelerine büyük katkı sunacağını belirten öğretmenler de etkinliğin çocuklar için çok verimli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA