Minik Öğrencilere 'Kuru Üzüm' Takviyesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla Edirne’deki 19 bin 826 öğrenciye kuru üzüm dağıtıldı.

Minik Öğrencilere 'Kuru Üzüm' Takviyesi
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla Edirne’deki 19 bin 826 öğrenciye kuru üzüm dağıtıldı. Haftada 2 gün olmak üzere 14 hafta devam edecek proje kapsamında ayrıca öğrencilerin kuru meyve tüketim alışkanlığının da kazanması hedefleniyor.

Türkiye genelinde 3 bakanlığın işbirliğiyle uygulamaya konulan anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı Edirne’de de start aldı. Şehti Asım İlkokulunda gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Yardımcısı Yusuf Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Onur Çakar ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Atilla Bayazıt katıldı.

Toplamda 14 hafta boyunca haftada iki gün dağıtılacak proje kapsamında okulda birinci sınıflara kuru üzüm dağıtan Vali Yardımcısı Güler, çocukların daha sağlıklı ve dengeli beslenmesi açısından yapılan etkinliğin önemine dikkat çekti. Güler, “Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımız ortak projesi olan kuru üzümü öğrencilerimizle buluşturduk. İkinci dönemde inşallah süt dağıtımına başlamış olacağız. Bu anlamda çocuklarımızın daha sağlıklı, dengeli beslenmesini önemsiyoruz. Bizler de bu projelerin illerdeki yürütücüleri olarak titizlikle takip edeceğiz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da projenin içeriği hakkında bilgi vererek, “Bu projeyle ilimizde 19 bin 932 öğrencimize kuru üzüm dağıtımı yapıyoruz bugün itibariyle. Bu haftada 2 gün devam edecek. Her hafta 2 gün boyunca çocuklarımıza kuru üzüm dağıtacağız. İkinci dönemde de süt dağıtımımız devam edecek. Bizlere destek verdikleri için il müdürlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan proje kapsamında Edirne merkez ilçede 42 okulda 8 bin 664 öğrenci, Enez’de 6 okulda 432 öğrenci, Havsa’da 8 okulda 7 bin 79 öğrenci, İpsala’da 16 okulda bin 319 öğrenci, Keşan’da 32 okulda 4 bin 788 öğrenci, Lalapaşa’da 2 okulda 259 öğrenci, Meriç’te 6 okulda 504 öğrenci, Süloğlu’nda 2 okulda 291 öğrenci ve Uzunköprü’de 28 okulda 2 bin 852 öğrenci olmak üzere toplamda 19 bin 826 öğrenciye kuru üzüm dağıtılacak.
Kaynak: İHA