Merhum İstanbul Müftüsü Ali Fikri Yavuz Anıldı

İstanbul'da görev yapan merhum Müftü Ali Fikri Yavuz, İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen panelle anıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İstanbul'un 5. Müftüsü Ali Fikri Yavuz anısına Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın yaptığı panele, ilahiyatçı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz ve merhum Yılmaz'ın oğlu Süleyman Abdülhadi Yavuz konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, "Yeryüzünü imar edecek insanların önce kendi dünyalarını imar etmesi gerek. Medeniyeti inşa edecek insanların gönüllerinin mamur olması en önemli seviyedir. Bu seviyeyi kazandıracaklar din hizmetlerinde önder olmuş şahsiyetlerdir. Bu şahsiyetlerden İstanbul'da olanlarından bahsetmek gerekirse bu isimlerden birisi merhum hocamız Ali Fikri Yavuz'dur. Bu panelde kendisini tanıyanlarla ve oğullarıyla anacağız." diye konuştu.

Prof. Dr. Şevki Yavuz panelde yaptığı konuşmada, öğrencisi olduğu merhum Ali Fikri Yavuz'un dini şahsiyeti ve hizmetlerini anlatarak, "Merhum hocamız, Hazreti Peygamber'in ışığını yaymaya çalışmıştır. Halkın ihtiyaç duyduğu sade bir dille ilmihal ve İslam fıkıhı gibi kitaplar yayınlamıştır." dedi.

Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, merhum Yavuz'u, "Onun en önemli özelliği ihlasıydı. Cömert bir insandı. Güzel ahlak sahibiydi. Takvayı şekle bağlamayan, kitap ve sünnete dayanan gerçek bir takva sahibi insandı. Tarikatlere, siyasete ve menfaatperest insanlara uzak biriydi." sözleri ile tanımladı.

Ali Fikri Yavuz'un oğlu Süleyman Abdülhadi Yavuz "Babam bize maddi değil ama büyük bir manevi miras bıraktı." ifadelerini kullandı.

Panel, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kaynak: AA