Kremlin'den Putin İle Kral Selman Ve Maduro Görüşmesine İlişkin Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suudi Arabistan Kralı Selman ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile askeri ve teknik işbirliğini ele alabileceğini bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bugün gerçekleştireceği görüşmenin detaylı bir görüşme olacağını kaydetti.

Görüşmede iki liderin geniş çaplı karşılıklı konuları ele alabileceğini aktaran Peskov, bu görüşmelerde askeri ve teknik işbirliğinin de görüşülebileceğini dile getirdi. Rus Sözcü, bu konuların Putin’in yarın Suudi Arabistan Kralı Selman ile gerçekleştireceği görüşmenin gündeminde de olacağını aktardı.

Maduro yaptığı açıklamada Rusya’nın Venezuela’ya askeri ve teknik alanda destek vermeye devam edeceğine inandığını dile getirmişti. Rusya’nın Venezuela silahlı kuvvetlerine verdiği desteğin son 15 yıldan daha fazla olduğunu dile getirmişti.

Kral Selman, yarın Rusya’ya ilk kez ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Selman ile Putin’in bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA