KKTC'nin İlk Diş Hastanesi Törenle Açıldı

KKTC’nin ilk diş hastanesi Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

KKTC’nin ilk diş hastanesi olan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün katıldığı törenle hizmete girdi. Sekiz ana bilim dalında hizmet sunacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin açılış töreninde Başbakan Hüseyin Özgürgün konuşma yaptı. Özgürgün, sağlık alanında yapılan yatırımların övünç kaynağı olduğunu ifade ederek, “Bu tür gelişmeler ülkemizi dünya çapında başarılara taşıyacaktır. Bunun ışıltılarını görüyorum, bunun ayak seslerini duyuyorum” dedi.

Sağlık turizminin önemine de vurgu yapan Özgürgün, “Dünyada sağlık turizminin aldığı pay her geçen gün artıyor. Sağlık alanında yapılan atılımlara hükümetimiz çok önem veriyor. Sağlık Bakanına sağlık alanında yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceğimi söyledim” diye konuştu.

Ülkede sağlık alanında reform yapılması gereğine de işaret ederek, bunun kısa sürede yapılmasının kolay olmadığına vurgu yapan Özgürgün, “Ülkemizde sağlık alanında bir reform gerekiyor. Bunu kısa sürede yapmak kolay olmayabilir. Hükümet dönemimizde bunun işaretlerini biz verdik. Bütün yasalar meclistedir ve yapılmış olan birçok düzenleme vardır. Bunun yanında özel sektörde yapılan iki tıp fakültesi var. Bu halkaya bir de diş hastanesi eklendi” ifadelerini kullandı.

KKTC’yi daha güzel günlere taşıyacak ve yaşam kalitesine olumlu katkı sağlayacak gelişmelerin devam etmesi temennisinde de bulunan Başbakan, “Atılacak adımlar KKTC’nin temelini sağlamlaştıracaktır” dedi.

Törende KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Yakın Doğu Üniversitesi mütevelli heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de birer konuşma yaptı. Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin yarından itibaren hasta kabulüne başlayacağı bildirildi.

Kaynak: İHA