Kırşehir'e Yeni Yatırımlar

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'a Kırşehir'e yapılacak yeni yatırımlar hakkında taleplerini ilettiklerini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'in değerlerine ve kültürüne sahip çıktıklarını, kente yapılacak yeni yatırımlar ve yapımına başlanan yatırımlar için ödenek talebinde bulunduklarını belirtti.

Yapılacak yeni arkeoloji müzesinin bazı kısımlarının 2018 yılında yatırım programına alınacağını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Çağırkan'a yeni arkeoloji müzesi ve müzenin kompleksi içerisinde yer alan depo, sergileme alanı, mescit, ek müzenin 2018 yılında yatırım planına alınması için görüşme yaptık. Görüşmeler neticesinde Çağırkan'ın yeni arkeoloji müzesinin 2018 yılı için yatırım planına alınması sağlandı. Kırşehir il merkezinde yapılması planlan Çadır Müzesi için ödenek talebimiz için gerekli olan ödeneğin yüzde 50 'si Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce geri kalanı yüzde 50'lik kısım ise Kırşehir'in öz kaynaklarınca karşılanması kararı alındı.

Mucur Kepez yeraltı şehri, Kaman İnlidağ mağarası, Mucur yeraltı şehri ve Dulkadirli İnlimurat yeraltı şehri için istenen ödeneklerin tamamı ile Yeraltı şehirleri için kamulaştırma ve kazı çalışmalarının devam ettirilebilmesi için gerekli ödenek talebi kabul edilmiş olup, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce karşılanacaktır."

Kaynak: AA