KBÜ Çocuk Üniversitesi Kuruldu

KBÜ'de 715 yaş grubundaki çocukların ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak, onlara bilim, teknoloji, hars ve kabiliyet alanlarında nitelikli eğitimler vermek amacıyla Çocuk Üniversitesi kuruldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde 7-15 yaş grubundaki çocukların ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak, onlara bilim, teknoloji, hars ve kabiliyet alanlarında nitelikli eğitimler vermek amacıyla Çocuk Üniversitesi kuruldu.

KBÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Okutman Mesut Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çocuk Üniversitesi'nde, tamamı akıllı tahtalar ve bilimsel materyallerle donatılmış 11 atölye ve 3 laboratuvarla çocukların geleceğe hazırlanacağını söyledi.

Tüm derslerin üniversitedeki öğretim elemanları tarafından verileceğini ifade eden Doğan, Çocuk Üniversitesi'nde, çocukları okul ve sınav formatına göre kodlanmamış yepyeni ve kişiye özel bir eğitim ortamıyla buluşturacaklarını belirtti.

Bilimden teknolojiye, kültür sanattan edebiyata, spordan müziğe ve yetenek gibi pek çok alanda eğitimler verileceğini aktaran Doğan, özellikle kültür anlamına da gelen ve içerisinde yazarlık eğitimi, değerler eğitimi, tarihi coğrafya, dünya dilleri ve Osmanlıca gibi dersleri barındıran Hars bölümünün Çocuk Üniversitesi'nde ilk olacağını kaydetti.

Teknik alandaki bölümleriyle öne çıkan Karabük Üniversitesi'nin bu özelliğinin yeni kurulan Çocuk Üniversitesi'nde kendini göstereceğini vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"Teknoloji alanında verilecek dersler arasında robotik ve kodlama, 3D programlama, grafik tasarımı ve yeni nesil yazılım gibi derslerin verilmesi bir ayrıcalık olacak. Diğer yandan bilim alanında zıpır matematik, zeka oyunları, deney okulu, yaratıcı düşünme ve tasarım gibi alanlarda dersler yer alırken, yetenek okulunda ise basketbol, satranç, fotoğrafçılık, okçuluk, gitar eğitimi ve bağlama eğitimi gibi çok zengin alanlarda dersler öğrencilere sunulacak."

Doğan, yeni kurulan Çocuk Üniversitesi'ne başvuruların başladığını ve 15 Ekim'e kadar süreceğini, ilgi ve yetenek alanlarına göre sınırlı sayıda öğrenci alınacağını, kursların, kurslarda verilecek eğitimin niteliğine göre 8, 10 ve 12 kişilik gruplar halinde planlandığını, derslerin hafta içi ikişer saat halinde 15.30-17.15 ve 17.30-19.15 saatleri arasında yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA