Kartepe'de Camilerin Temizliğini Belediye Üstleniyor

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelindeki cadde ve sokak temizlikleri yanı sıra camilerin bakım ve temizliğini de gerçekleştiriyor.

Kartepe'de Camilerin Temizliğini Belediye Üstleniyor
Yıl içinde belirli periyotlarda ibadethanelerin bakım ve temizliğini yapan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hicri yılbaşı itibarıyla cami ve mescitlere yönelik uygulamasını 3 kişiden oluşan İbadethane Temizlik Ekibiyle devam ettiriyor. Temizlik ekibi ilçe genelindeki 80 cami ve 81 mescid olmak üzere toplam 161 ibadethaneyi detaylı şekilde temizliyor.

Cami giriş merdivenleri, bahçesi, şadırvan ve tuvaletleri de itina ile temizleyen Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bu hizmetlerini cami dernek yöneticileri ve cemaati de takdirle karşılıyor. Cami dernek yönetimi ve cemaati özellikle camilerin temizliğini belediyenin üstlenmesinin örnek bir davranış olduğunu kaydettiler. İbadethanelerin temizliğini üstlenen Kartepe Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan cemaat bu olayın mimarı olan Başkan Üzülmez’e de teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA