Karacabey'de 'Emzirme Haftası'

Karacabey'de, "Emzirme Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hafta boyunca Karacabey Devlet Hastanesi girişinde devam edecek olan etkinliğe, Başhekim Yardımcısı Dr. Filiz Yolcu, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmet Başkanı Uzman Doktor Fatma Uslu ve Yardımcısı Özlem Ayverdi ile hemşireler katıldı.

Yetkililer, Emzirme Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak için konuyla ilgili anne adaylarını, yeni anne olanları, babaları ve tüm vatandaşları "Başarılı Emzirme" ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtarak bilgilendirdi.

Anne Sütü Komite Başkanı Hemşire Ayşe Başar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karacabey Devlet Hastanesi olarak bu konuya büyük önem verdiklerini söyledi.

Başar şöyle konuştu:

"Bebeğe ilk 6 ay anne sütü verilmesini teşvik ediyoruz. Hastanemiz önüne kurulan stantla annelere anne sütünün önemini anlatıyoruz. Maksadımız geleceğimiz olan çocuklarımızın en ideal gıda olan anne sütü ile beslenmelerini sağlamak. Hastanemize başvuran annelerin emzirme oranı yüzde 90. Biz bu oranı yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Taburcu olan anneleri 6 ay boyunca takip ediyoruz. Bu kapsamda bire bir eğitimler düzenleyerek tüm anneleri ve anne adaylarını bilgilendiriyoruz. Burada sadece anne ya da anne adayları değil, babalar, anneanne, babaanne ve dedelere de önemli görevler düşüyor."

Kaynak: AA