İtfaiye Yeni Araçlarla Güç Kazandı

İtfaiye Teşkilatı’nın 303. kuruluş yıldönümü nedeniyle ‘İtfaiye Haftası’ etkinlikleri kapsamında hizmete alınan yeni araçlar törenle filoya katıldı. Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması hedefiyle çalıştıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İtfaiye Teşkilatı’nın hem personel hem de ekip ekipmanlarla günden güne güç kazandığını ve 51 yeni aracın daha hizmete alındığını söyledi.

İtfaiye Yeni Araçlarla Güç Kazandı


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı filosuna katılan yeni araçların hizmete alım töreni, Küçük Sanayi İtfaiye Grubu’nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, kentin en önemli dinamiklerinden olan itfaiyenin güç kazanmasının değerine dikkati çekti. İtfaiye teşkilatının yaşamdaki önemine vurgu yapan Başkan Altepe, “Bugün 51 yeni aracımız İtfaiye Teşkilatı bünyesine katılıyor. İtfaiye teşkilatımız, bizim en önemli birimimiz” dedi.



Yaklaşık 303 yıl önce kurulan İtfaiye Teşkilatı’nın 3 asırdan fazladır Bursa’ya hizmet ettiğini anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi’nin halkla en yakın temastaki birimlerinden olan İtfaiye, en sıkıntılı günlerinde halkın yanında… Olası yangınları söndürmek için cansiperane bir şekilde mücadele eden değerli itfaiyemizle gurur duyuyoruz. İtfaiye teşkilatı daha da güçlü olsun istiyoruz” dedi.



Altepe, itfaiyenin, gerek personel gücü gerekse donanımlı ekip ekipman ve araçlarla etkin hizmet vermesi hedefiyle çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesiyle itfaiye teşkilatının da çalışma alanının arttığını anlatan Başkan Altepe, “Bursa’da 11 bin kilometrekarede, 17 ilçe ve 1076 mahallede her türlü olaya müdahalede bulunuyor, itfaiye teşkilatımız. Hatta yaz aylarında bazen günde 60’ı aşkın noktada can ve mal kaybı olmasın diye çalışıyorlar. Yılda yaklaşık 9 bin civarında olay oldu Bursa’da. Bu rakam bu işin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor” şeklinde konuştu.



Etkin mücadele

Başkan Altepe, olası afetlerde, en hızlı müdahaleyle can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla çalışan itfaiye teşkilatının personel sayısının 350’den bugün 480’e çıktığını söyledi.

Gönüllü itfaiyecilerle 525 ilave personelin de çalışmalara destek olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Personelimiz, gönüllülerle birlikte bini aşmış oluyor. Daha önce 11 noktada olan İtfaiye teşkilatımız, artık 66 noktada müdahale edebiliyor. Bu da yaklaşık 6 kat büyüdüğümüzün ve müdahale gücümüzün de arttığının emaresi… Sahillerde de can güvenliği için yapılan çalışmalarda 14 ayrı noktada bu yaz 55 kişi kurtarıldı. İnsana yönelik güzel bir hizmet” dedi.



Teşkilat donanımı arttı

Başkan Altepe, yaklaşık 8,5 milyon TL değerindeki 51 aracın katılmasıyla teşkilatın daha donanımlı hale geldiğini kaydederek, “İtfaiye teşkilatımız daha güçlü bir şekilde hizmet verecek. 40 adet yangın söndürme tankeri, kırsal mahallerimizde kurulan gönüllü itfaiye teşkilatlarına verilecek ve traktör arkası yangın söndürme tankeri anında müdahale çalışmalarına katkı sağlayacak. Yangın söndürme tankerleri gönüllü itfaiye teşkilatlarımızın yer aldığı Osmangazi Seç, İnegöl Deydinler, Mustafakemalpaşa Kumkadı, Çaltıbük, Koşuboğazı, Taşpınar, Karacabey Karakoca, Dağkadı, Harmanlı, Orhangazi Çakırlı, Orhaneli Gümüşpınar, Büyükorhan Sarnıç, Danacılar, Mazlumlar, Harmancık Akalan’a teslim edilecek. Bunun yanında 2 adet 20 tonluk, 2 adet 16 tonluk ve 1 adet 10 tonluk olan toplam 5 adet su ikmal tankeri, İnegöl, Gürsu, İznik ve Mustafakemalpaşa itfaiye gruplarında; 6 adet merdivenli itfaiye aracı da İnegöl, Yenişehir, İznik, Mustafakemalpaşa, Orhangazi ve İhsaniye İtfaiye gruplarında hizmet verecek” diye konuştu.

Törene katılan minik itfaiyecilerin gerçekleştirdiği temsili tatbikatın ardından Başkan Altepe, yeni araçları inceleyerek, çalışma teknikleriyle ilgili bilgi aldı.
Kaynak: İHA