'İstanbul'da Hatay Günleri' Başladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: 'Hatay, 'Sen, ben yok biz' anlayışıyla sürekli birlik ve beraberlik duygusunu öne çıkaran bir şehirdir. Hatay anlatmakla bitmez bütün vatandaşlarımıza bu kenti görmeye davet ediyoruz'

Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) ve Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl yedincisi düzenlenen "İstanbul'da Hatay Günleri", Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda başladı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbulluları etkinlik alanına Hatay'ı tanımaya davet etti.

Hatay'ın "dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin şehri" olarak tanımlayan Yayman, "Hatay kahvaltıda 170 çeşit ürünün bulunduğu, dünyanın en büyük mozaik müzesine sahip, Anadolu'daki ilk caminin açıldığı, Türkiye'nin en uzun sahilinin olduğu, Türkiye ekonomisinde çok önemli katkısı olan şehirlerden biri." dedi.

Yayman, Hatay'ın, kardeşlik ve barış şehri olduğunun Suriye'de yaşanan elim olaylardan sonra bir kez daha görüldüğünü vurgulayarak, Hatay'ın "Sen, ben yok biz" anlayışıyla sürekli birlik ve beraberlik duygusunu öne çıkaran bir şehir olduğunu anlattı.

Kendisi de Hatay doğumlu olan Hüseyin Yayman, "Hatay anlatmakla bitmez bütün vatandaşlarımıza bu kenti görmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay olarak son yıllarda zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"6 yılı aşkındır yanı başımızda büyük bir yangın var. Bu yangından korunmak, Hatay'da birliği korumak ve emin adımlarla geleceğimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. 6 yılı aşkındır birbirimize sevgiyle saygıyla sarılarak bugünlere geldik. Bugün de bütün birikimlerimizi İstanbul'daki dostlarımızla paylaşmaya geldik.''

Etkinlik alanında Hatay'ın yöresel tatları olan künefe, kebap ve salça stantlarının yanı sıra hediyelik eşya ve el yapımı sabun stantları da bulunuyor.

Etkinliğe katılan vatandaşlara, yöresel lezzetleri tatma ve satın alma fırsatı sunuluyor.
Kaynak: AA