Hem Fotoğrafını Hem De Gerçeğini Gördüler

Sivas’ta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ’4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla açılan fotoğraf sergisinde hem hayvanların fotoğrafları hem de gerçekleri sergilendi.

Hem Fotoğrafını Hem De Gerçeğini Gördüler
Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen sergiye Sivas Valisi Davut Gül, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, doğa fotoğrafçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide 80 adet fotoğraf yer alırken 70 adet de hayvan türü yer aldı

Sergi hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Ahmet Gülmez hayvanları koruma denilince akla sokak hayvanlarının geldiğini ancak bu sergide yaban hayatına dikkat çektiklerini belirterek,"Sivas tür bakımından çeşitliliği bakımından ülkemizin en zengin illerinden biridir. Bu kapsamda biyolojik çeşitlilik izleme faaliyetleri, tür eylem planları, ulusal öneme haiz sulak alanların korunması ve av koruma faaliyetleri yapılmaktadır. Sergimizde göreceğimiz tüm fotoğraflar Sivas il sınırları içerisinde bulunan yaban hayvanlarına aittir. Bu sergimize fotoğrafları ile katkı sağlayan kurum personellerinden Eray Şimşek ve Güray Tayyar Şimşek’e teşekkür ediyoruz" dedi

Konuşmanın ardından Vali Gül ve beraberindekiler serginin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Gül sergiyi gezerek bilgi aldı. Sergiyi inceleyen vatandaşlar yılan, şahin ve kertenkele gibi canlı hayvanların sergilendiği görünce şaşkınlıklarını gizlemeyemedi.
Kaynak: İHA