Hayvan Koruma Gününde Barınaklar Ziyaretçi Akınına Uğradı

Hayvan koruma gününde İstanbul Yedikule’de bulunan hayvan barınağı ziyaretçi akınına uğradı. Hayvanserlerin yanı sıra öğrencilerin de bu anlamlı günde sahipsiz hayvanlarla buluşması renkli görüntüler oluşturdu.

Hayvan Koruma Gününde Barınaklar Ziyaretçi Akınına Uğradı
İstanbul Yedikule’de bulunan Fatih belediyesine bağlı hayvan barınağı, dünya hayvanları koruma gününde ziyaretçi akınına uğradı. İlk ve orta düzeyde okuyan öğrencilerin bu anlamlı günde sahipsiz hayvanlarla buluşması renkli görüntüler oluşturdu. Barınakta bulunan görevliden gerekli bilgilerin alınması ardından öğrenciler, sahipleri tarafından bir şekilde sokağa bırakılan hayvanların olduğu bölüme girdi.

’Golden’dan, Arjantin Teriyeri’ne, Pitbull’dan, Sibirya Kurdu’na kadar birçok cins köpeğin bulunduğu alanda öğrenciler köpeklerle tek tek ilgilendi. Köpek kulübelerinin yanına gelen bazı öğrenciler, köpeklerin patilerini ve başını sevdi. Bazıları ise uzaktan arkadaşlarını izledi. Günün anlamına özgü bazı hayvanseverler de barınakları ziyaret edenler arasındaydı. Ziyarette bulunan vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çekinmeyi ihmal etmedi.

Hayvanların insanlara bağımlı olduğunun unutulmaması gerektiğini aktaran Yedikule hayvan dostları derneği başkanı Özen Baydoğan, “Hayvanlarında insanlar gibi başka bir canlı türü olduğu, aynı bizim gibi duygularının olduğunu ve hislerinin olduğunu unutmamız gerekir. Terk edildiklerinde acı çektiklerini ve aç kalmanın onların da gerginleşmesine sebep olduğunu bilmeliyiz. Hayvanların insanlara bağımlı bu sebepten korunması ve gözetilmesi gerekiyor. İnsanların hayvanları bu açıdan fark etmesi ve farkında olması gerekir. Bu bilince sahip olan insanlarında çevresindekileri bu konuda daha da duyarlı hale getirmesi gerekiyor” dedi.

“Karne hediyesi olarak ‘Golden’ cinsi köpek alınıyor”

Hayvanların sahipsiz bırakılmasına son yıllarda hediye olarak algılanmasının neden olduğunu aktaran Baydoğan, “Hayvanların sokağa bırakılma nedeni, hediye olarak alınıp ardından bakımında zorlanıp terk edilmek şeklinde oluyor. Bunun önüne insanlar bilinçlenmediği sürecede geçmemiz çok zor olacak. Şu an Yedikule hayvan barınağında bulunan hayvanların yüzde yetmişi cins hayvan ve bunun çoğunluğunu “Golden” cinsi. Böyle bir moda var küçükken çok sevimli olduğu için tercih edilen ”golden” cinsi köpekleri karne hediyesi olarak, doğum günü ve sevgililer günü hediyesi olarak alıyorlar bakamayacaklarını anladıkları zamanda sokağa terk ediyorlar. Hayvan bakımı düşünülmeden hareket edilecek bir iş değil, bunun en az 15 - 20 yıl ömrü olduğunu ve sizin çocuğunuz gibi olduğunu bilerek hareket etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA